Mitz gaat naar de beurs

Na een intensieve periode van ontwerpen, bouwen en finetunen willen we je graag laten kennismaken met Mitz, de online toestemmingsvoorziening. Daarom staan wij op 9 mei tijdens de ICT&Health manifestatie voor je klaar. Kom alles te weten over Mitz, hoe het precies zit met toestemmingen en hoe je als zorgverlener of ICT-leverancier mee kunt doen. Kom naar onze zijsessie en bezoek onze stand.

We laten je tijdens de beurs ICT&Health ook graag onze twee websites zien, waar we op dit moment de laatste hand aan leggen. Op MijnMitz regelen burgers straks zelf hun toestemming voor de uitwisseling van medische gegevens. Op Mitz-toestemming kunnen zorgaanbieders en ICT-leveranciers binnenkort terecht voor alle informatie die zij nodig hebben om op Mitz aan te sluiten.

Waarom Mitz?

Waarom is het zo handig én vooral belangrijk om toestemmingen in Mitz te registreren? Voor het delen van medische gegevens is toestemming vaak noodzakelijk. Mitz is een online toestemmingsvoorziening, waarin alle Nederlanders zelf hun toestemmingskeuzes kunnen vastleggen en wijzigen.

Wanneer kunnen zorgverleners Mitz gebruiken?

Als leveranciers van zowel uitwisselingssystemen als elektronische patiëntendossiers de toepassing gaan implementeren, kunnen zorgverleners eenvoudig de toestemmingen van patiënten controleren. Mitz is daardoor een eenvoudig, efficiënt en kosteneffectief hulpmiddel voor de zorg.

Hoe kun je meedoen met Mitz?

Wil je als zorgaanbieder of ICT-leverancier meer weten over de voordelen en toepassing van Mitz en hoe je kunt deelnemen? Dan gaan we graag met je in gesprek. Stuur een mail met je contactgegevens naar mitz@vzvz.nl, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ga naar ICT&Health voor meer informatie over deze beurs en toegangsregistratie.

Terug naar overzicht