Telefoon placeholder

XIS-leverancier

Afbeelding
Lorem ipsum dolor sit amet
Eenvoudig beheer: eenvoudig vastleggen en beheren van toestemmingen (of bezwaren) door of namens patiënten.
Afbeelding
Lorem ipsum dolor sit amet
Nieuwe zorgtoepassingen: geen aanpassingen meer nodig op bronsystemen (Acute Zorg, Medicatieoverdracht, BabyConnect, e.d.)
Afbeelding
Doel
Bouwstenen concept: geen aanpassingen bronsysteem nodig bij ‘extern’ bedachte toepassing.

De XIS-leverancier kan verschillende Mitz-functionaliteiten inbouwen om de zorgaanbieder zo optimaal mogelijk te ondersteunen in het gebruik van Mitz.
De XIS-leverancier treedt niet toe tot het Mitz Afsprakenstelsel. In het Afsprakenstelsel is wel de (technische) documentatie te vinden.

Mitz Afsprakenstelsel

Neem contact op

Mitz-leveranciersmanagement vertelt u graag meer over de Mitz-functionaliteiten en aandachtspunten voor XIS-leveranciers. Mitz-leveranciersmanagement is bereikbaar via info@mitz-toestemming.nl.
Afbeelding
Basis van Mitz

Voordelen van Mitz

Voordelen voor de XIS-leverancier:

• Geen eigen toestemmingsregistratie meer ontwikkelen en beheren

• Toestemmingsregistratie is altijd actueel

• Optimale ondersteuning van zorgaanbieders bij toestemmingsregistratie

Afbeelding
Lorem ipsum dolor sit amet

Mitz Afsprakenstelsel

Met de Mitz-impactscans brengen we de impact van de aansluiting op Mitz in kaart. Op basis hiervan wordt bepaald of het US kan aansluiten. We onderzoeken ook of eventuele toestemmingen die al geregistreerd zijn, voldoen aan de vereisten om te worden gemigreerd naar Mitz.

Ondersteuning leveranciers

Hulp en ondersteuning

Hier vindt u documentatie zoals het Programma van Eisen en diverse implementatiehandleidingen.  De meest recente versie van het document wordt op de website geplaatst.

Bekijk alle documentatie
Mitz wordt als bouwsteen door informatieberaad opgenomen
25 april 2022 - Het Informatieberaad Zorg heeft besloten de online toestemmingsvoorziening Mitz op te nemen als bouwsteen in het informatiestelsel in de zorg. De leden van het Informatieberaad Zorg nodigen ook de toestemmingsvoorziening Nuts uit voor het proces van toelating. Hiermee volgt het Informatieberaad Zorg het advies van de Architectuur Board.
Factsheet VWS Toestemmingen
Deze factsheet gaat over de toestemming van de patiënt voor het uitwisselen van patiëntgegevens tussen zorgverleners.

Veelgestelde vragen

Gerelateerde berichten

Mitz in het kort

Pagina
Mitz is een online toestemmingsvoorziening. Een voorziening die burgers in staat stelt regie te voeren op hun toestemmingskeuzes. In Mitz leggen burgers toestemmingskeuzes vast voor zorgaanbieders. Me [...]
Lees meer over Mitz in het kort

Mitz Afsprakenstelsel

Pagina
Het Mitz Afsprakenstelsel beschrijft waar partijen aan moeten voldoen om gebruik te kunnen maken van Mitz. In het Mitz Afsprakenstelsel staan afspraken, eisen en procedures voor het veilig, betrouwbaa [...]
Lees meer over Mitz Afsprakenstelsel